петак, 24. јануар 2014.

TORTA SA POHOVANIM PAPRIKAMA


Sastojci:

28 pohovanih paprika,
700gr. majoneza,
700gr. pavlake,
500gr. kackavalja i
500gr. tost sunke

Priprema:

Ispohovati 28 crvenih paprika.
Kada se ohlade svaku preseci uzduzno, ali da se ne raspadnu vec da ostanu sastavljene.



Pomesati pavlaku i majonez. Kackavalj iseci na tanke listice ili kupiti vec isecen. U pleh poredjati red paprike pa premazati tankom smesom od pavlake i majoneza, poredjati kackavalj pa opet premazati tankim slojem od pavlake i majoneza. 



 Preko toga staviti tost sunku i premazati tankim slojem  smese od pavlake i majoneza.



Zatim poredjati ispohovane paprike, premazati smesom od pavlake i majoneza i tako postupak ponavljati dok se ne utrosi materijal.


Tortu zavrsiti sa redom pohovanih paprika. Odozgo tortu premazati sa debljim slojem smese od pavlake i majoneza pa na to izrendati kackavalj.