понедељак, 20. јануар 2014.

SUBARICE


Sastojci:

Kora:

4 jaja,
6 kasika vode,
10 kasika secera,
10 kasika brasna,
4 kasike kakaa i
1 prasak za pecivo.

Fil:

5 dl. mleka,
5 kasika secera,
2 kasike brasna,
3 kasike gustina i
200gr. margarina.

Glazura:

100gr. cokolade za kuvanje i
50 gr. margarina.

Dekoracija:

200gr. kokosa.

Priprema:

Kora:

Odvojiti belanca od zumanca pa belanca umutiti u cvrst sneg, a zumanca umutiti sa secerom uz dodavanje vode. Kada su zumanca umucena u njih lagano umesati sneg od belanaca, zatim dodati i brasno pomesano sa kakaom i praskom za pecivo pa sve lepo sjediniti i izliti u veci pleh od rerne oblozen papirom za pecenje i peci na 200 stepeni.

Okruglom modlicom vaditi testo pa preseci po sredini kako bi se dobila dva kruga. ( Ako je kora tanja onda ne mora da se presece po sredini, moja kora je bila deblja pa sam zato presecala ).


Fil:

Od 5dl mleka odvojiti malo pa u tome razmutiti brasno i gustin. Ostatak mleka staviti sa secerom na vatru da provri. U provrelo mleko dodati razmucenu smesu sa brasnom i gustinom i kuvati na laganoj vatri uz neprestano mesanje dok se ne zgusne. Fil ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto. Ohladjen fil izmutiti mikserom, dodati umucen margarin i sve dobro sjediniti mikserom.

Filovanje:

Jedan kruzic testa premazati sa filom i poklopiti sa drugim kruzicem testa. Zatim filom premazati okolo kolac i uvaljati u kokos.

Glazura:

Cokoladu otopiti sa margarinom na pari pa premazati odozgo kolacice.