понедељак, 20. јануар 2014.

COKOLADNE KORPICE


link

Sastojci:

Fil:

2 dl. vode,
300gr. secera,
300gr. mlevenih oraha,
100gr. mlevenog petit keksa i
1 kasika ruma.

Premazivanje korpica:

200gr. cokolade za kuvanje i
2 kasike ulja.

Dekoracija:

200gr. zele bombona.

Priprema:

Fil:

Vodu i secer staviti u serpu pa staviti na vatru da se secer otopi. Dodati orahe i keks pa sve dobro promesati pa na kraju dodati i rum. Fil ostaviti da se prohladi.

Premazivanje korpica:

Na pari otopiti cokoladu sa uljem pa u svaku korpicu sipati po kasicicu otopljene cokolade i obloziti korpice i sa strane. Oblozene korpice ostaviti da se stegnu.

U stegnute oblozene korpice sa cokoladom sipati po kasicicu fila.

Napunjene korpice ukrasiti sa seckanim zele bombonama.