понедељак, 20. јануар 2014.

PUNJENI FRANCUZ

punjeni francuz je u sredini
Sastojci:

4 francuska hleba,
1kg. sremackog sira ( sitan sir ),
400gr. sunkarice,
400gr. kackavalja,
8 kiselih krastavca,
6 obarena jaja i
6 obarenih sargarepa.

Priprema:

Sunkaricu, kackavalj, krastavac, jaja i sargarepu iseci na kockice.
Svaki hleb preseci na 4 dela da se dobiju 4 manje kifle, zatim svakoj kifli izvaditi (izdubiti) sredinu.
Izvadjenu sredinu iseckati nozem ili sitno iscepkati rukama, dodati u sremacki sir i dobro izmesati da se sjedini, zatim dodati iseckane sastojke i smesu dobro izmesati. Smesom napuniti izdubljen hleb. Napunjen hleb uviti u aluminijumsku foliju i staviti na hladno mesto da se stegne. Stegnuto seci na rolatice.