уторак, 21. јануар 2014.

SPANAC TORTA


Sastojci:

Kora:

4 jaja,
1 casa jogurta,
1 casa ulja,
1 casa spanaca,
2 obarene sargarepe,
12 kasika brasna i
1 prasak za pecivo.

Fil:

1 pavlaka,
2-3 kasike majoneza,
2 obarene sargarepe,
2 kisela krastavca i
100gr. sunkarice.

Dekoracija:

200gr. kackavalja.

Priprema:

Kora:

Mikserom umutiti jaja, zatim dodati jogurt, ulje, iseckan spanac, iseckanu sargarepu, brasno i prasak za pecivo pa sve sjediniti lagano varjacom.
Smesu izliti u podmazan pleh i peci na 200 stepeni.


Pecenu koru ostaviti da se ohladi.


Fil:

Pavlaku umutiti sa majonezom, dodati seckanu sargarepu, krastavcice i sunkaricu pa sve sjediniti. Fil naneti na ohladjenu koru. Odozgo tortu posuti rendanim kackavaljom.