петак, 24. јануар 2014.

CHEESECAKE



Sastojci:

Kora:

400gr. mlevenog plazma keksa i
malo JOUICE soka.

Fil 1:

1kg. slatke pavlake,
4 kasike kisele pavlake i
2 kesice zelatina.

Fil2:

600gr. jagoda ili nekog drugog voca po vasoj zelji,
malo vode,
250gr. secera i
3 kesice zelatina.

Priprema:

Kora:

U mlevenu plazmu dodati malo soka i to lepo sjediniti, pa od mase u kalupu formirati koru. ( Sok dodavati po malo, kako mama ne bi bila ni previse tvrda, ni previse meka ).

Fil1:

Slatku pavlaku umutiti sa 4 kasike kisele pavlake. Zelatin razmutiti u malo vrele vode i mesati kasikom dok se ne razbiju grudvice. Razmucen zelatin dodati u umucenu pavlaku i sve umutiti mikserom da se sjedini. Fil naneti na formiranu koru od plazme.

Fil2:

 U serpu staviti secer i malo vode ( toliko da se prekrije secer ). Serpu staviti na vatru da se secer otopi. Kada se secer otopi u to dodati iseckane jagode i kuvati 10-ak minuta. Zelatin razmutiti u malo vrele vode pa dodati u skuvane jagode i jos malo kuvati na vatri. Skuvan fil ostaviti da se prohladi pa ga naneti na Fil1. Kolac dobro ohladiti u frizideru.