понедељак, 12. октобар 2015.

PUZ PITE SA AJVAROM




Sastojci:

Pakovanje tankih kora za gibanicu.

Premazivanje:

(Mera solje je 2 dl.)
1 solja brasna,
1 solja ulja,
1 solja jogurta,
3 jaja,
1 kasicica soli i
1 kesica praska za pecivo.

Smesa sa sirom:

700 gr. sitnog sira,
3 - 4 kasike ajvara,

Punjenje:

suhomesnato po zelji.

Priprema:

Premazivanje:

Sastojke za premazivanje umutiti mikserom.

Smesa sa sirom i ajvarom:

Mikserom umutiti sir sa ajvarom.


Uzimati po dve kore, prvu premazati sa pripremljenom smesom za premazivanje, na nju staviti drugu koru pa i nju premazati a zatim na nju rasporediti smesu sa sirom pa posuti sa iseckanim suhomesnatim. Zaviti u rolat a zatim rolat uviti u puz. Isti postupak ponoviti i sa preostalim korama. Pripremljene pite redjati u podmazan pleh, premazati ih odozgo sa smesom za premazivanje i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.