уторак, 20. октобар 2015.

KREMASTA COKO TORTA




Sastojci:

300 gr. petit keksa,
100 gr. ,, Cosmo ,, keksa,
1 kasika Nesquika i
mleko po potrebi.

Fil:

500 ml. mleka,
4 zumanca,
6 kasika secera,
1 kesica vanil secera,
100 gr. secera,
6 kasika brasna,
250 gr. margarina,
100 gr. ,, Menaz ,, cokolade.

Dekoracija:

2 kesice slag pene od cokolade.

Priprema:

Kora:

Petit i Cosmo keks samleti, dodati im nesquik pa po potrebi dodavati po malo mleka da se dobije smesa pogodna za formiranje kore. U kalup za cheesecake od smese formirati koru.



Fil:

Zumanca umutiti sa 6 kasika secera i vanil secerom, dodati brasno i malo mleka od ukupne kolicine, umutiti mikserom da se razbiju grudvice od brasna. Ostatak mleka staviti sa 100 gr. secera da provri. U provrelo dodati umucenu smesu i kuvati uz mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi.

Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohladjenim filom. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 50 gr. iseckane Menaz cokolade, a u drugi deo dodati 50 gr. Menaz cokolade otopljene na pari.




Preko kore naneti fil sa seckanom cokoladom, zatim preko njega naneti fil sa otopljenom cokoladom. Slag penu umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati tortu.