уторак, 09. јун 2015.

TORTICA



Sastojci:

Kora:

3 jaja,
3 kasike secera,
3 kasike brasna,
1/2 kasike kakaoa i
50 gr. seckanih oraha.

Fil:

700 ml. mleka,
6-7 kasika secera,
2 kesice pudinga od vanila,
1,5 kasicica margarina,
50 gr. keksa ( plazma, bevita, petit, zlatni pek,... ) i
20 gr. seckanih oraha.

Priprema:

Kora:

Jaja umutiti penasto sa secerom, zatim dodati brasno pomesano sa kakaom, promesati varjacom pa u smesu dodati seckane orahe i sve lagano izmesati varjacom. Smesu uliti u manji podmazan pleh ( 25,5x24,5x5,5 cm ).


Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.


Fil:

Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prasak za puding, ostatak mleka staviti sa secerom da provri. U provrelo dodati razmucenu smesu i kuvati uz stalno mesanje dok se ne zgusne. U vruce dodati margarin, promesati i ostaviti da se ohladi.

U ohladjeno dodati izlomljen keks i seckane orahe, promesati pa filom nafilovati koru.



Po zelji tortu ukrasiti slagom ili samo posuti mlevenim orasima.