четвртак, 25. јун 2015.

PUDING KOLAC



Sastojci:

Kora:

6 jaja,
6 kasika secera,
6 kasika brasna,
2 stangle strugane cokolade i
2 kasike seckanih oraha.

Fil:

8 dl. mleka,
6 kasika secera,
2 kesice pudinga od vanile i
100 gr. " Menaz " cokolade.

Dekoracija:

3 stangle rendane " Menaz " cokolade i
3 kasike mlevenih oraha.

Priprema:

Kora:

Penasto umutiti jaja sa secerom, zatim dodati brasno i umesati varjacom da se smesa sjedini. Na kraju dodati cokoladu struganu nozem i seckane orahe pa sve lagano izmesati.


Smesu uliti u podmazan i brasnom posut pleh i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kora ne pocne da se odvaja od ivica pleha.


Fil:

Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prasak za puding, ostatak mleka staviti sa secerom da provri. U provrelo dodati razmucenu smesu i kuvati uz mesanje dok se ne zgusne.

U jos vruc puding dodati cokoladu i mesati dok se cokolada ne otopi. Ostaviti fil da se ohladi ( povremeno ga promesati dok se hladi ). Ohladjen puding malo razmutiti mikserom.



Na koru naneti pripremljen fil pa odozgo posuti sa rendanom cokoladom i mlevenim orasima.