недеља, 27. септембар 2015.

CAKE POPS



Sastojci:

Testo:

3 jaja,
1 solja ( od 2 dl ) secera,
1 solja  ( od 2 dl ) jogurta,
3 solje ( od 2 dl ) brasna,
1 solja ( od 2 dl ) ulja i
1 kesica praska za pecivo.

Fil:

100 ml. slatke pavlake,
200 ml. kisele pavlake i
70 gr. prah secera.

Dekoracija:

po zelji cokolada, mleveni orasi, kokos, perlice,...

Priprema:

Testo:

Sastojke za testo umutiti mkserom pa izliti u podmazan i bransom posut pleh. Peci u zagrejnoj rerni na 160 stepeni. Ostaviti da se ohladi pa iseci, zatim testo izmrviti rukama.




Fil:

Slatku pavlaku umutiti. Kiseloj pavlaci dodati prah secer pa sve lagano izmesati kasikom, zatim dodati u slatku pavlaku pa sve sjediniti.

Fil dodati u izmrvljeno testo pa dobro izmesiti rukama.

Po zelji u testo dodati kakao, nesquik, ekstrat ruma, dzem, eurokrem, cokoladu, napolitanke, mlevene orahe, lesnike, bademe, keks,... Ja sam fil podelila na tri dela u jedan sam dodala kakao i rum, u drugi mlevene orahe, a u treci sam dodala mlevene coko napolitanke.
Od smese oblikovati kuglice pa ih ostaviti na hladnom da se stegnu.

Stegnute kuglice stavljati na stapice za raznjice i po zelji ih dekorisati.