понедељак, 14. септембар 2015.

AMBASADOR KOLAC



                  


Sastojci:

Kora:

5 jaja,
4 kasike secera,
5 kasika brasna,
1 kasika kakaoa i
1 kesica praska za pecivo.

Preliv za koru:

1 dl. mleka.

Fil:

400 ml. mleka,
1 kesica vanil secera,
200-250 gr. secera,
5 kasika brasna,
200 gr. margarina i
200 gr. zele bombona.

Glazura:

60 gr. cokolade za kuvanje i
40 gr. rendane cokolade.

Priprema:

Kora:

Odvojiti belanca od zumanaca. Belanca umutiti u cvrst sneg sa secerom, dodati zumanca i umutiti. Brasno pomesati sa kakaom i praskom za pecivo pa dodati u umucenu smesu i sve lagano sjediniti varjacom.

Smesu uliti u podmazan i brasnom posut pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Koru malo izbockati pa vrucu koru preliti sa hladnim mlekom.



Fil:

200 ml. mleka staviti sa secerom i vanil secerom da provri. U ostatku mleka razmutiti brasno pa razmucenu smesu dodati u provrelo mleko i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Margarin umutiti penasto i sjediniti ga sa ohladjenim filom, zatim dodati iseckane zele bombone i sve sjediniti kasikom.



Filovanje:

Na ohladjenu koru naneti pripremljen fil. 60 gr. cokolade otopiti sa malo ulja pa kolac prosarati sa otopljenom cokoladom, zatim posuti sa 40 gr. rendane cokolade.


Нема коментара:

Постави коментар