субота, 30. мај 2015.

STRAĆATELA ROLAT




Sastojci:

Kora:

4 jaja,
4 kašike šećera,
4 kašike mleka,
4 kašike ulja,
4 kašike brašna,
1 kašika kakaoa i
1 kesica praška za pecivo.

Fil:

500 ml. mleka,
7-8 kašika šećera,
2 kesice pudinga od vanile,
100 gr. margarina i
2-3 štangle čokolade za kuvanje ( po želji se može dodati i 100 gr. strugane čokolade, drugi rolat sam pravila sa 100 gr.strugane čokolade ).

Priprema:

Kora:

Jaja umutiti penasto sa šećerom, zatim dodati mleko i ulje pa izmešati varjačom. Na kraju u smesu dodati brašno prosejano sa kakaom i praškom za pecivo pa lagano smesu izjednačiti varjačom.

Dobijenu smesu uliti u veliki pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200 stepeni. Pečenu koru izručiti na mokru krpu pa pomocu krpe uviti u rolat i tako ostaviti da se ohladi.




Fil:

Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prašak za puding, ostatak mleka staviti sa šećerom da provri. U provrelo mleko dodati razmućenu smesu i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti puding da se ohladi.

Margarin penasto umutiti pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom. U sjedinjenu smesu dodati nožem istruganu čokoladu pa promešati kašikom.




Ohladjenu koru odviti pa na nju naneti pripremljen fil zatim opet zaviti u rolat.





Нема коментара:

Постави коментар