уторак, 19. мај 2015.

BINGO TORTA




Sastojci:

Kora:

6 jaja,
6 kasika secera,
6 kasika brasna,
6 kasika mlevenih oraha i
1 kasika kakaoa.

Prelivanje kore:

4-5 kasika soka od pomorandze.

Fil od plazme:

300 gr. mlevene plazme,
2 dl. soka od pomorandze,
1 margarin i
150 gr. prah secera.

Fil:

1 l mleka,
4 kesice pudinga od vanile,
2 margarina,
300 gr. prah secera,
100 gr. cokolade za kuvanje,
3 kutije jafa keksa i
3 kutije piskota.

Dekoracija:

3 kesice cokoladnog slag krema.

Priprema:

Kora:

Penasto umutiti jaja se secerom, zatim dodati brasno prosejano sa kakaom i orahe pa sve lagano sjediniti varjacom.

Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok kora ne porumeni.


Koru preliti sa sokom od pomorandze.


Fil od plazme:

Plazmu natopiti sa sokom od pomorandze. Margarin penasto umutiti sa prah secerom pa dodati i natopljen keks pa sve dobro sjediniti.


Fil:

Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prah sa puding, ostatak mleka bez secera staviti da provri. U provrelo mleko dodati razmucenu smesu i kuvati uz stalno mesanje na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi.

2 margarina umutiti penasto sa prah secerom pa sjediniti sa ohladjenim pudingom. Dobijeni fil podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati otopljenu cokoladu.



Filovanje:

Na koru naneti fil od plazme.


 Na fil od plazme poredjati jafa keks koji je prethodno namocen u sok od pomorandze.


Preko jafe naneti zuti fil.


Na zuti fil poredjati piskote koje su prethodno namocene u sok od pomorandze.


Pa preko piskota naneti cokoladni fil.


Tortu premazati sa umucenim slag kremom od cokolade.




Нема коментара:

Постави коментар