петак, 22. јануар 2016.

DVOBOJNA ROZENKICA


Sastojci:

1 pakovanje rozen korica

Fil:

1 l. mleka,
300 gr. šećera,
2 kesice vanil šećera,
2 kesice pudinga od vanile,
250 gr. margarina,
100 gr. bele čokolade,
100 gr. čokolade za kuvanje,
300 gr. mlevenih oraha,
300 gr. mlevenog keksa.

Glazura:

150 gr. čokolade za kuvanje,
75 gr. margarina i
1 kašičica ulja.

Priprema:

Odvojiti malo mleka i u njemz razmutiti prašak za puding, ostatak mleka staviti sa šećerom i vanil šećerom da provri. U provrelo dodati razmućenu smesu i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre pa u vruće dodati iseckan margarin i mešati da se otopi. Vruć puding podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati čokoladu za kuvanje i keks, a u drugi belu čokoladu i orahe



.

Filovanje:

Filovima naizmenično filovati korice, završiti filovanje sa korom. Odozgo kolač preliti sa čokoladnom glazurom.




Kolač ostaviti da se stegne pa ga seći na parčiće željene veličine.