петак, 31. јул 2015.

KREMISIMO KOLAC




Sastojci:

Kora:

8 belanaca,
8 kasika secera,
8 kasika bransa i
1 kesica praska za pecivo.

Fil:

4 dl. mleka,
8 zumanaca,
8-9 kasika secera,
1 kesica vanil secera,
5 kasika brasna i
200 gr. margarina.

Dekoracija:

2-3 kesice slaga.

Priprema:

Kora:

Belanca umutiti sa secerom u cvrst sneg, dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo pa lagano izmesati varjacom da se smesa sjedini. Smesu uliti u podmazan i brasnom posut pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Fil:

Zumanca umutiti sa secerom i vanil secerom, zatim dodati brasno i malo mleka ( odvojenog od 4 dl ) pa sve dobro umutiti. Ostatak mleka staviti da provri. U provrelo dodati umucenu smesu i kuvati uz mesanje na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohladjenim filom.

Preko kore naneti fil i odozgo kolac premazati sa umucenim slagom.