Sastojci:
50ml. vode,
3 kasike secera,
300gr. mlevenog posnog keksa,
50gr. cokolade,
100gr. prah secera,
150gr. margarina,
250gr. zele bombona iseckanih na kockice i
1 limun.
Priprema:
Margarin umutiti sa prah secerom, dodati keks i dobro izmesiti rukama. Vodu prokuvati sa secerom, dodati u smesu od keksa i izmesiti. Zatim otopiti cokoladu sa 1/2 kasike ulja, dodati u smesu od keksa, izmesiti da se sastojci povezu. Na kraju dodavati po malo sok od iscedjenog limuna ( ne treba sav sok, dodavati po malo da se dobije smesa pogodna za oblikovanje salamice ), zatim dodati i iseckane zele bombone pa sve dobro izmesiti da se sve sjedini.
Na najlonsku ili aluminijumsku foliju naneti smesu pa pomocu folije oblikovati salamu, zaviti u foliju i ostaviti da se stegne.
Нема коментара:
Постави коментар