link
Sastojci:
Podloga ( kora ) :
300gr. celog petit keksa i
sok od pomorandze za umakanje keksa.
Fil:
12 jaja,
400 gr. prah secera,
300gr. mlevene plazme
400gr. margarina,
200gr. mlecne milka cokolade i
200gr. bele milka cokolade.
Dekoracija:
1/2 l slatke pavlake.
Priprema:
Podloga:
Keks umakati u sok od pomorandze pa poredjati na tacnu.
Fil:
Zumanca odvojiti od belanaca pa zumanca umutiti sa 200gr. prah secera i kratko skuvati na pari.
Belanca umutiti u cvrst sneg sa preostalih 200gr. prah secera. Zatim u umucena belanca dodati mlevenu plazmu.
Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa zumancima.
Smesu od margarina i zumanaca dodati u smesu od belanaca i plazme i sve dobro umutiti.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu mlecnu cokoladu, a u drugi deo dodati otopljenu belu cokoladu.
Filovanje:
Keks - Fil sa mlecnom cokoladom - Fil sa belom cokoladom - Odozgo tortu premazati sa umucenom slatkom pavlakom.
Нема коментара:
Постави коментар