уторак, 30. децембар 2014.

MILKA TORTA



link

Sastojci:

Podloga ( kora ) :

300gr. celog petit keksa i
sok od pomorandze za umakanje keksa.

Fil:

12 jaja,
400 gr. prah secera,
300gr. mlevene plazme
400gr. margarina,
200gr. mlecne milka cokolade i
200gr. bele milka cokolade.

Dekoracija:

1/2 l slatke pavlake.

Priprema:

Podloga:

Keks umakati u sok od pomorandze pa poredjati na tacnu.

Fil:

Zumanca odvojiti od belanaca pa zumanca umutiti sa 200gr. prah secera i kratko skuvati na pari.

Belanca umutiti u cvrst sneg sa preostalih 200gr. prah secera. Zatim u umucena belanca dodati mlevenu plazmu.


Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa zumancima.

Smesu od margarina i zumanaca dodati u smesu od belanaca i plazme i sve dobro umutiti.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu mlecnu cokoladu, a u drugi deo dodati otopljenu belu cokoladu.


Filovanje:

Keks - Fil sa mlecnom cokoladom - Fil sa belom cokoladom - Odozgo tortu premazati sa umucenom slatkom pavlakom.