среда, 19. новембар 2014.

NUGAT TORTA SA VISNjAMA

link



Sastojci:

Kora ( sastojci za jednu, pripremaju se dve ):

7 belanaca,
7 kasika secera,
1 zumance,
7 kasika mlevenih oraha,
2 kasike brasna i
1/2 kasicice praska za pecivo.

Fil 1:

12 zumanaca,
2 jaja,
7 kasika secera,
150gr. bele cokolade,
1 margarin i
200gr. mlevenih lesnika

Fil 2:

300gr. slaga  i
hladna kisela voda za mucenje slaga.

400-500gr. visanja.

Glazura:

250gr. mlecne cokolade i
1 kisela pavlaka.

Priprema:

Kore:

Belanca umutiti u cvrst sneg uz postepeno dodavanje secera, zatim dodati zumance pa sve lagano umutiti mikserom. Na kraju dodati orahe, brasno i prasak za pecivo pa sve sjediniti lagano varjacom.


Smesu izliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 180stepeni. Na isti nacin pripremiti jos jednu koru.


Fil 1:

Zumanca i 2 cela jaja umutiti sa secerom pa kuvati na pari, kada smesa postane vruca dodati izlomljenu cokoladu i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.



Margarin penasto umutiti pa ga sjediniti sa ohladjenim filom, dodati mlevene lesnike pa sve umutiti mikserom da se sjedini.



Umesati mlevene lesnike.

Fil 2:

Cvrsto umutiti slag sa hladnom kiselom vodom.

Glazura:

Na pari otopiti mlecnu cokoladu, dodati kasiku po kasiku pavlake uz stalno mesanje.

Filovanje:

Kora - Fil 1 - Poredjati visnje - Fil 2 - Kora - Fil 1 - poredjati visnje - Fil 2 - Glazura. Odozgo tortu posuti sa rendanom belom cokoladom, mlevenim orasima ili ukrasiti po zelji.