Sastojci:
5 krompira,
1 solja ( od 2 dl ) integralnog pirinca ili obicnog,
8 listica kackavalja.
Preliv:
1 l vode i
1 govedja kocka za supu.
Priprema:
Pirinac prethodno potopiti u vodi i ostaviti oko sat vremena da odstoji. Krompir oljustiti, oprati pa iseci na kolutove i malo posoliti. U podmazan pleh poredjati red krompira, zatim poredjati 4 listica kackavalja, posuti sa ocedjenim pirincem, poredjati jos jedan red krompira. Preliti pripremljenim prelivom, poredjati 4 listica kackavalja i staviti u zagrejanu rernu na 250 stepeni da se pece. Peci 30-ak minuta pa smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peci jos nekih 30-40 minuta.
Preliv:
Vodu staviti da provri pa u provreloj vodi razmutiti kockicu za supu.
Нема коментара:
Постави коментар