недеља, 29. децембар 2013.

DANASNjI NEDELjNI RUCAK

Supica ( oko supice se bas i nisam trudila, skuvala sam junecu supicu iz kesice :) ), Snicle u pivu, Pire krompir i za salatu kiseli kupus.

SNICLE U PIVU

Sastojci:

5-6 svinjskih snicli,
2-3 crna luka,
1dl. piva,
4dl. vode,
vegeta i biber po ukusu.

Priprema:

Snicle izlupati i zaciniti po zelji vegetom i biberom. Snicle uvaljati u brasno pa ih kratko proprziti na ulju sa obe strane. Zatim proprzene snicle odloziti na tanjir. Crni luk iseci na reznjeve pa proprziti na ulju na kome su se przile snicle, dodati pivo, vodu i po zelji zaciniti... Ostaviti da provri pa dodati proprzene snicle i kuvati dok snicle neomeksaju.


PIRE KROMPIR

Sastojci:

5-6 vecih krompira,
1 kasika masti,
1-2 kasicice soli i
2-3 kasike mleka.

Priprema:

Krompir oprati, oljustiti i iseci na cetvrtine pa ga obariti. Obaren krompir staviti u cediljku da se ohladi. Ocedjen krompir staviti u vanglicu, dodati mast, so i mleko pa dobro umutiti mikserom da se sve lepo sjedini i razbiju grudvice.


KISELI KUPUS

Sastojci:

1/2 glavice kupusa,
ulje i 
1-2 kasicice tucane paprike.

Priprema:

Kupus iseci, posuti uljem i tucanom paprikom pa promesati.