понедељак, 18. јул 2016.

PANAMA ROLAT






Sastojci:

Kora:

3 jaja,
3 belanca,
5 kašika šećera,
4 kašike brašna,
2 kašike kakaoa,
1 kašičica ekstrata vanile,
1 kašičica praška za pecivo i
prstohvat soli.

Fil:

200 ml. mleka,
5 kašika šećera,
3 žumanca,
2 kašike brašna,
2 kašike kakaoa,
180 gr. čokolade za kuvanje i
100 gr. margarina.

Glazura:

60 ml. slatke pavlake i
80 gr. čokolade za kuvanje.

Priprema:

Kora:

Odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca umutiti sa šećerom, zatim dodati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo i sve sjediniti. U belanca dodati prstohvat soli pa ih umutiti u čvrst sneg. Sneg od belanaca dodati u prethodnu smesu pa sve lagano sjediniti varjačom. Smesu uliti u obložen pleh i peći 20 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru izručiti na mokru krpu pa pomoću krpe uviti u rolat i ostaviti tako da se ohladi.





Fil:

Žumanca umutiti sa brašnom, kakaom i 100 ml. mleka. Ostatak mleka staviti sa šećerom da provri. U provrelo dodati umućenu smesu i kuvati na laganoj vatri uz mešanje dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa u vruće dodati izlomljenu čokoladu i iseckan margarin, mešati da se čokolada i margarin otope a sastojci povežu pa ostaviti da se ohladi.




Ohlađenu koru odviti i premazati ohlađenim filom pa uviti u rolat.



Glazura:

Slatku pavlaku zagrejati na laganoj vatri do vrenja ( ne sme da provri ), skloniti sa vatre pa joj dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se čokolada otopi. Glazurom premazati rolat.




Нема коментара:

Постави коментар