четвртак, 14. јул 2016.

JAFFA KOLAČ





Sastojci:

I kora:

3 jaja,
5 kašika šećera,
3 kašike ulja,
3 kašike mleka,
3 kašike brašna,
2 kašike kakaoa i
1/2 kesice praška ze pecivo.

II kora:

3 jaja,
5 kašika šećera,
3 kašike ulja,
3 kašike mleka,
5 kašika brašna i
1/2 kesice praška za pecivo.

Fil:

750 ml. mleka,
200-250 gr. šećera,
1 kesica vanil šećera
8 kašika gustina,
250 gr. margarina,
2 štangle čokolade za kuvanje,
300 gr. jaffa keksa i
po potrebi sok od pomorandže za umakanje keksa.

Glazura:

100 gr. čokolade za kuvanje.

Pripreme:

I kora:

Jaja umutiti penasto sa šećerom, zatim dodati ulje i mleko pa sve dobro umutiti. Na kraju u umućenu smesu dodati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo i sve lagano sjediniti varjačom. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.




II kora:

Umutiti penasto jaja sa šećerom, dodati ulje i mleko pa na kraju umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve sjediniti varjačom i smesu uliti u obložen pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.




Fil:

Odvojiti 250 ml. mleka i u njemu razmutiti gustin da nema grudvica. Ostatak mleka staviti sa šećerom i vanil šećerom da provri. U provrelo dodati razmućenu smesu i kuvati na laganoj vatri uz mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohladjenim filom. Pripremljen fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati 2 štangle otopljene čokolade ( otopiti na pari ).



Filovanje:

I kora - svetli fil - poredjati jaffa keks prethodno umočen u sok - fil sa čokoladom - II kora. Kolač premazati sa čokoladnom glazurom.






Нема коментара:

Постави коментар