уторак, 06. јануар 2015.

POSNE SUVE PAPRIKE I SARMA


Sastojci:

6 suvih paprika,
5 listova kiselog kupusa.

Fil:

5-6 crna luka,
4-5 krompira,
1 solja ( od 2 dl ) pirinca,
150-200gr. mlevenih oraha,
1 kasika aleve paprike i
po zelji vegeta.

Priprema:

Suvu papriku pre filovanja staviti u vrelu vodu da omeksaju.

Fil:

Krompir obariti pa kad se ohladi izrendati ga. Luk izrendati pa ga prodimstati na ulju da postane staklast, skloniti sa vatre pa dodati izrendan krompir, pirinac, mlevene orahe, alevu papriku i po zelji vegetu pa sve promesati.

Smesom puniti omeksale paprike i listove kupusa.

Poredjati u serpu, preliti vodom poklopiti sa alu folijom i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se krcka 30-40 minuta ( da pirinac omeksa ).

Pred kraj otklopiti da se malo zapece.