Sastojci:
6 suvih paprika,
5 listova kiselog kupusa.
Fil:
5-6 crna luka,
4-5 krompira,
1 solja ( od 2 dl ) pirinca,
150-200gr. mlevenih oraha,
1 kasika aleve paprike i
po zelji vegeta.
Priprema:
Suvu papriku pre filovanja staviti u vrelu vodu da omeksaju.
Fil:
Krompir obariti pa kad se ohladi izrendati ga. Luk izrendati pa ga prodimstati na ulju da postane staklast, skloniti sa vatre pa dodati izrendan krompir, pirinac, mlevene orahe, alevu papriku i po zelji vegetu pa sve promesati.
Smesom puniti omeksale paprike i listove kupusa.
Poredjati u serpu, preliti vodom poklopiti sa alu folijom i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se krcka 30-40 minuta ( da pirinac omeksa ).
Pred kraj otklopiti da se malo zapece.
Нема коментара:
Постави коментар