link
Sastojci:
1/2 l. mleka,
6 kasika secera,
2 kesice vanil secera,
2 kesice pudinga od vanile,
200gr. margarina i
250gr. mlevenih lesnika.
Dekoracija:
Cokoladna glazura, mleveni lesnici, ...
Priprema:
Od 1/2 l. mleka odvojiti malo i u njemu razmutiti prasak za puding, ostatak mleka staviti sa secerom i vanil secerom da provri. U provrelo dodati razmucenu smesu i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Margarin umutiti pa ga dodati u ohladjen puding, izmiksati da se sjedini, zatim dodati mlevene lesnike pa dobro promesati varjacom da se smesa sjedini. Staviti smesu u zamrzivac na sat vremena da se stegne.
Nakon sto se smesa stegla oblikovati kuglice, vratiti ih u zamrzivac na 30 minuta pa ih po zelji umakati u cokoladnu glazuru ili ih uvaljati u mlevene lesnike pa prosarati otopljenom cokoladom.
Нема коментара:
Постави коментар