уторак, 13. јануар 2015.

KARAMEL ROZEN


link
Sastojci:

1 pakovanje rozen kora,

Fil:

350gr. secera,
1 l. mleka,
2 pudinga od karamele,
4 kasike brasna,
100gr. bele cokolade i
250gr. margarina.

Glazura:

100gr. cokolade za kuvanje i
2 kasike ulja.

Priprema:

Od ukupne kolicine mleka odvojiti malo i u njemu razmutiti prasak za puding i brasno. Ostatak mleka staviti da provri. Secer staviti u dublju posudu da se karamelizuje na laganoj vatri, zatim ga skloniti sa vatre, dodati lagano mleko uz stalno mesanje, vratiti na sporet i mesati da se sav karamel istopi. Nakon sto se karamel otopio dodati mu razmucenu smesu od praska za puding i brasna i kuvati uz stalno mesanje dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i u vruce dodati cokoladu, mesati da se istopi, zatim u vruce dodati i iseckan margarin pa sve dobro umutiti mikserom da se smesa sjedini.



Mlakim filom filovati rozen korice. Ostaviti kolac da se stegne. Stegnut kolac preliti cokoladnom glazurom.