Sastojci:
Kore ( sastojci za jednu, spremaju se 3 ):
5 belanaca,
8 kasika secera,
1 kasicica sirceta,
5 kasika mlevenih oraha i
3 kasike mlevenog keksa ( petit ili plazma )
Fil:
1,5 l. mleka,
15 zumanaca,
250gr. secera,
6 kasika brasna,
1 kesica pudinga od vanile ( 40 gr. ),
200gr. menaz cokolade,
250gr. margarina,
200gr. prah secera,
200gr. seckanih oraha i
200gr. izlomljenog keksa ( petit ili plazma ).
Dekoracija:
2-3 kesice cokoladnog slaga.
Priprema:
Kore:
Umutiti belanca sa secerom u cvrst sneg, zatim dodati sirce, orahe i keks pa lagano izmesati varjacom da se sve sjedini. Smesu izliti u pleh ( br. 30 ) oblozen papirom za pecenje i peci koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Na isti nacin pripremiti jos dve kore.
Fil:
Od ukupne kolicine mleka odvojiti malo i u njemu razmutiti puding. Zumanca umutiti sa secerom, dodati brasno i razmucen puding pa sve dobro umutiti mikserom. Ostatak mleka staviti da provri pa mu dodati umucenu smesu i kuvati na laganoj vatri uz stalno mesanje dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre pa u vruce dodati izlomljenu cokoladu i mesati dok se cokolada ne otopi.
Ostaviti da se ohladi.
Margarin umutiti sa prah secerom pa ga sjediniti sa ohladjenim filom. Zatim dodati iseckane orahe i izlomljen keks pa dobro izmesati varjacom da se sastojci sjedine.
Filovanje:
Kora - Fil - Kora - Fil - Kora - Fil - Slag.
Dekoracija:
Slag umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati tortu.
Нема коментара:
Постави коментар