среда, 19. фебруар 2014.

SALCICI




Sastojci:

1/2 l mleka,
1 kockica kvasca,
1 kasicica soli,
1 kasicica secera,
3 jaja,
1kg brasna,
500gr. sala,
dzem od sljiva i
prah secer.

Priprema:

U mlakom mleku razmutiti kvasac sa secerom i soli. U vanglu sipati brasno, dodati razmucen kvasac i 3 jaja pa umesiti testo i ostaviti da odstoji oko 20 minuta.

U salo utrljati malo brasna. Odstojalo testo razviti oklagijom, po njemu naneti salo, preklopiti  i ostaviti da odstoji 20 minuta.




Zatim opet razviti oklagijom, preklopiti i ostaviti da odstoji, isti postupak ponoviti jos dva puta. Razvijeno testo seci okruglom modlom ili casom ( za slane pogacice ) ili seci kvadratice, premazati dzemom pa uviti u kiflice.




Peci u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.


Pecene kiflice uvaljati po zelji u prah secer.