понедељак, 10. фебруар 2014.

KREMPITA


Sastojci:

Kore: ( sastojci za jednu koru, potrebne su dve )

6 zumanaca,
6 kasika secera,
6 kasika mlake vode,
6 kasika brasna i
1/2 kesice praska za pecivo.

Fil:

1l vode,
10 kasika secera,
3 kesice pudinga od vanile,
12 belanaca i
12 kasika secera.

Priprema:

Zumanca dobro umutiti sa secerom i vodom.

Zatim u umucenu smesu dodati brasno i prasak za pecivo pa lagano izmesati varjacom da se sjedini.

Pripremljenu smesu izliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Isti postupak ponoviti i za pripremu druge kore, samo sto pripremljenu smesu tada izliti na pleh koji je podmazan uljem, a ne oblozen papirom za pecenje i drugu koru kad je ispecena ne vaditi iz pleha vec je ostaviti u plehu.


Fil:

od 1l vode odvojiti malo i u tome razmutiti prasak za puding, ostatak vode staviti na sporet da provri sa 10 kasika secera. Kad provri dodati razmucenu smesu i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne.

Belanca umutiti sa 12 kasika secera u sneg.

Umucena belanca dodati u jos vruc puding i sve lepo sjediniti.

Dobijen fil naneti na koru koja je u plehu.

Zatim preklopiti drugom korom.

Kolac staviti u zamrzivac 1-2 sata da se stegne.