субота, 24. август 2013.

COKOLADNA FANTAZIJA


Sastojci:

Kora ( sastojci za jednu, trebaju tri ):

3 belanca,
3 kasike secera,
3 ravne kasike brasna i
2 kasike kakaa.

Premaz za kore:

500gr. mesane marmelade.

Fil:

9 zumanaca,
4 kasike secera,
500ml. slatke pavlake i
500gr. cokolade za kuvanje.

Dekoracija:

100gr. rendane cokolade.

Priprema:

Kore:Umutiti 3 belanca pa postepeno dodavati 3 kasike secer, nastaviti sa mucenjem, zatim dodati 3 kasike brasno i 2 kasike kakaa, smesu dobro sjediniti i izliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci koru na 180 stepeni.

Tako pripremiti jos 2 kore.


Fil:Umutiti zumanca sa secerom. U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku. Sjediniti umucena zumanca i slatku pavlaku. Cokoladu otopiti na pari, ostaviti da se malo prohladi pa je dodati u smesu od zumanaca i pavlake pa sve lepo sjediniti.





Filovanje:Kora ( premazana marmeladom )- Fil - Kora ( premazana marmeladom ) Fil - Kora ( premazana marmeladom ) - Fil. Odozgo narendati cokoadu.