понедељак, 28. новембар 2016.

MENAŽ DESERT






Sastojci:

150 gr. petit keksa,
1,5 kašika Nesquik-a,
50 gr. bele čokolade,
50 gr. Menaž čokolade.

Fil:

300 ml. mleka,
3 žumanca,
2 kašike šećera,
3 ravne kašike brašna,
4 kašike umućenog šlaga,
3 štangle Menaž čokolade,
2 štangle bele čokolade.

Priprema:

Fil:

Žumaca umutiti sa šećerom i brašnom, dodati malo mleka i sve sjediniti, ostatak mleka staviti da provri pa u provrelo dodati umućenu smesu i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti fil da seohladi pa mu dodati 4 kašike umućenog šlaga. Podeliti fil na dva dela pa u jedan dodati 1 štanglu otopljene menaž čokolade i 2 štangle iseckane Menaž čokolade, a u drugi deo dodati 2 štangle iseckane bele čokolade.
Keks samleti pa podeliti na dva dela i u jedan deo dodati Nesquik. Posebno otopiti 50 gr. bele čokolade sa 1 kašikom ulja i 50 gr. Menaž čokolade isto sa 1 kašikom ulja.

U desertne čaše sipati po 2-3 kašike mlevenog keksa ( bez nesquika ), zatim preliti sa malo otopljene crne čokolade pa sipati fil sa seckanom belom čokoladom, posuti sa keksom koji je pomešan sa Nesquikom, preliti sa malo otopljene bele čokolade, sipati fil sa seckanom Menaž čokoladom, odozgo posuti keksom koji je pomešan sa Nesquikom. Desert ukrasiti rendanom ili seckanom čokoladom.