среда, 21. децембар 2016.

KAKAO - RUM OBLANDA




Sastojci:

1 pakovanje oblandi,
500 ml. mleka ( za posnu varijantu sojino mleko ili voda ),
400 gr. šećera,
1 kesica vanil šećera,
500 gr. mlevenog keksa,
150 gr, mlevenih oraha,
3 kašike kakaoa,
250 gr. margarina i
1 kašika ruma.

Glazura:

200 gr. čokolade i 3 kašike ulja.

Priprema:

Staviti da provri mleko ( vodu ), šećer i vanil šećer pa ostaviti da vri 4-5 minuta. Skloniti sa vatre pa dodati iseckan margarin i mešati da se otopi. Zatim dodati keks, orahe i kakao, sve dobro sjediniti pa na kraju dodati i rum. Ostaviti fil da se prohladi pa prohlađenim filom filovati listove oblande. Staviti na hladno da se stegne pa preliti čokoladnom glazurom.





Нема коментара:

Постави коментар