среда, 9. новембар 2016.

ČOKOLADNA PIŠKOTA TORTA



Sastojci:

1 duplo pakovanje piškota,
4 jaja,
200 gr. šećera,
100 gr. čokolade za kuvanje,
250 gr. margarina,
8 seckanih krem bananica,
100 gr. seckanih lešnika, badema ili oraha.

Za natapanje piškota:

100 ml. mleka.

Dekoracija:

100 ml. slatke pavlake i
100 gr. čokolade za kuvanje.

Priprema:

Penasto umutiti margarin pa mu dodati prethodno otopljenu i prohlađenu čokoladu i 4 žumanceta pa sve dobro umutiti. Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg i dodati u prethodnu smesu. Sjediniti varjačom pa dodati seckane krem bananice i seckane lešnike, bademe ili orahe.





U kalup ređati piškote prethodno umočene u mleko. Ređati po stranicama kalupa ( piškote koje se ređaju po stranicama kalupa iseći da budu u visini kalupa ) i na dno kalupa. Naneti fil pa zatim i odozgo poređati piškote prethodno umočene u mleko.





Tortu staviti u frižider preko noći da odstoji pa je sutradan prevrnuti na tacnu.



Slatku pavlaku zagrejati na laganoj vatri, dodati čokolad i mešati da se čokolada otopi pa zatim preliti tortu. Staviti u frižider da se glazura stegne.


Нема коментара:

Постави коментар