уторак, 19. април 2016.

ZAČINjENI RAŽNjIĆI




Sastojci:

1 pileće belo meso,
1 crvena paprika,
1 zelena ili žuta paprika,
1 crni luk i
10-12 pečuraka.

Sos:

100 ml. ulja,
100 gr. senfa,
1 kašika aleve paprike,
so i
biber.

Priprema:

Luk, meso i papriku iseći na kockice. Pecurke prepoloviti pa iseći na deblje šnite.

Sos:

Sjediniti kašikom ulje, senf, alevu papriku, so i biber pa sve dobro izmešati kašikom da se sastojci povežu.



Na štapiće za ražnjiće redjati papriku, luk, pečurke, meso i tako ponavljati dok se ne popuni štap. Isti postupak ponoviti i sa ostatkom sastojaka. Sosom premazivati pripremljene ražnjiće, staviti ih u frižider da malo odstoje pa ih peći na roštilju.