уторак, 19. април 2016.

LEŠNIK FANTAZIJA





Sastojci:

Kora:

6 jaja,
6 kašika šećera,
6 kašika vrele vode,
6 kašika brašna,
6 kašika mlevenih lešnika i
2 kašike kakaoa.

Preliv za koru:

200 ml. vode i
200 gr. šećera.

Fil:

600 ml. mleka,
150 gr. šećera,
3 kesice pudinga od lešnika i
250 gr. margarina.

Glazura:

150 gr. čokolade za kuvanje i
4-5 kašika mlevenih lešnika.

Priprema:

Kora:

Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati vodu i umutiti mikserom. U umućeni smesu dodati brašno, lešnike i kakao pa sve lagano sjediniti varjacčom. Smesu uliti u podmazan i brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-ak minuta. Ostaviti koru da se ohladi.





Preliv za koru:

Šećer preliti sa vodom i kuvati na laganoj vatri dok ne provri i šećer se ne otopi. Ohladjenu koru izbockati nožem i preliti sa vrelim prelivom, ostaviti da se ohladi i kora da upije preliv.




Fil:

Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti puding, ostatak mleka staviti sa šećerom da provri. U provrelo dodati razmućenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Puding ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penaso pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom. Pripremljen fil naneti na koru.





Glazura:

Čokoladu otopiti sa malo ulja pa preliti preko kolača i posuti sa mlevenim lešnicima. Ostaviti da se stegne.




Нема коментара:

Постави коментар