четвртак, 6. август 2015.

CHEESECAKE U CASI




Sastojci:

100 gr. keksa ( plazma ili petit ),
400 ml. slatke pavlake,
2 kasike kisele pavlake i
1 kesica zelatina.
po zelji zamrznuto voce ( koristila sam visnje )

Preliv:

2 dl. soka od visanja,
2 kasike secera i
1 kesica preliva za torte.

Priprema:

Voce odmrznuti pa odvojiti 2 dl. soka od odmrznutog voca, ako nema 2 dl, dodati vode.

Keks samleti i u svaku casu rasporediti 1-2 kasike mlevenog keksa.

Slatku pavlaku cvrsto umutiti pa joj dodati i kiselu pavlaku i sve sjediniti mikserom. Zelatin preliti sa 2 kasike hladne vode i ostaviti 10 min. da nabubri zatim ga na laganoj vatri otopiti ( paziti da ne provri ) i dodati u smesu od pavlake uz mucenje mikserom. Preko keksa naneti smesu od pavlake zatim poredjati voce i preko voca sa spricem naneti jos jedan sloj pavlake.


Preliv:

Odvojiti malo soka i pomesati ga sa secerom i prelivom. Ostatak soka staviti da provri. U provrelo dodati pomesanu smesu i kad provri skloniti sa vatre. Ostaviti da se malo prohladi pa preliti preko pavlake.

Нема коментара:

Постави коментар