понедељак, 27. октобар 2014.

NESQUIK KOLAC


Sastojci:

Kora ( sastojci za jednu, pripremaju se dve ):

3 jaja,
3 kasike secera,
3 kasike brasna,
75 gr. nesquika,
75 gr. masti i
1/2 kesice praska za pecivo.

Fil:

800gr. zelene ,, Imlek,, kisele pavlake i
5 kesica vanil secera.

Glazura:

100gr. secera,
4 kasike vode,
100gr. nesquika,
1 kasika masti i
1 kasika zelene ,,Imlek,, kisele pavlake.

Priprema:

Kore:

Odvojiti belanca od zumanca. Belanca umutiti u cvrst sneg sa secerom.

Mast umutiti mikserom, zatim dodati zumaca uz neprestano mucenje. Dodati nesquik, dobro umutiti pa na kraju dodati i brasno pomesano sa praskom za pecivom i umutiti.




U predhodnu smesu dodati umucena belanca i sve umutiti mikserom na najmanjom brzinom.


Smesu izliti u podmazan i brasnom posut pleh i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.


Na isti nacin pripremiti jos jednu koru.

Fil:

Pavlaku umutiti lagano kasikom sa vanil secerom.

Glazura:

Secer otopiti sa vodom, dodati nesquik i mesati na laganoj vatri dok se ne razbiju grudvice od nesquika. Dodati mast i mesati dok se mast ne otopi. Skloniti sa vatre, dodati pavlaku i dobro izmesati.

Filovanje:

Kora - Fil - Kora - Glazura.



Нема коментара:

Постави коментар