недеља, 26. октобар 2014.

BISKVITNA POSLASTICA SA DZEMOM I PUDINGOM



Sastojci:

1 ispeceni biskvit po vasoj zelji.

Ja sam spremila ovaj biskvit:
3 jaja,
3 kasike secera ,
3 kasike brasna i
1 kasicica praska za pecivo.

Ostalo:

2 kasike dzema po zelji,

Puding:

1 kesica pudinga od vanile,
500ml. mleka,
3-4 kasike secera.

Priprema:

Biskvit:

Penasto umutiti jaja sa secerom, dodati brasno i prasak za pecivo pa lagano promesati varjacom da se sjedini. Smesu uliti u pleh oblozen pek papirom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Pecenu koru ostaviti da se prohladi pa je sitno iskidati u vanglicu, dodati 2 kasike dzema pa sve rukama dobro mesiti dok se ne dobije kompaktna smesa.

Smesu utisnuti na dno cinijice i premazati sa jednom kasikom dzema.

Puding:

Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prasak za puding, a ostatak mleka staviti sa secerom na spored da provri. U provrelo mleko dodati razmucenu smesu i kuvati uz stalno mesanje dok se ne zgusne.
Vruc puding naneti preko dzema.


Kada se ohladi odozgo premazati sa malo dzema.

Ostavila sam preko noci da odstoji u frizideru pa sam sutradan sekla na kockice, kao manje kolacice, a i ne mora tako,moze i da se jede kasikom iz cinijica.