петак, 26. септембар 2014.

COKO NAPOLITANA



Sastojci:

Kora:

4 jaja,
100gr. secera,
50gr. brasna,
50gr. gustina i
3 kasike mlevenih oraha.

Natapanje kore:

2dl. cokoladnog mleka.

Fil:

1l. mleka,
250gr. secera,
120gr. pudinga od vanile,
1 kasika gustina,
100gr. margarina,
100gr. cokolade za kuvanje,
50gr. mlevenog petit keksa,
80gr. mlevenih napolitanki.

Glazura:

100gr. cokolade za kuvanje i
1 dl. slatke pavlake.

Priprema:

Kora:

Belanca umutiti u cvrst sneg sa 25 gr. secera.

Sa preostalim secerom umutiti zumanca. Sneg dodati u umucena zumanca i lagano promesati varjacom.



Dodati brasno i gustin, lagano umesati i na kraju dodati i mlevene orahe pa sve lagano sjediniti varjacom.



Smesu izliti u podmazan i brasnom posut pleh. Koru peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kora ne pocne da se odvaja od ivica pleh.


Koru ostaviti da se ohladi pa ohladjenu koru preliti sa cokoladnim mlekom.
Fil:

Od 1 l. mleka odvojiti malo i u tome razmutiti puding i gustin, a ostatak mleka staviti sa secerom da provri, zatim u provrelo mleko dodati razmucenu smesu i kuvati uz mesanje dok se ne zgusne. Fil ostaviti da se ohladi.

Ohladjen fil malo umutiti mikserom.
Margarin umutiti penasto pa ga dodati u fil i dobro umutiti mikserom. Fil podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati otopljenu cokoladu i mleveni keksa, a u drugi deo dodati mlevene napolitanke.





Glazura:

Cokoladu otopiti na pari sa slatkom pavlakom.

Filovanje:

Kora - Fil sa napolitankama - Fil sa cokoladom - Cokoladna glazura.




Нема коментара:

Постави коментар