понедељак, 11. новембар 2013.

LEDENE KOCKE


Sastojci:

Kora:
6 jaja,
6 kasika secera,
6 kasika brasna i
3 kasike kakaa.

Preliv:
250gr. secera i
2dl. vode.

Fil:
1/2l mleka,
9 kasika brasna,
250gr. margarina,
200grr. prah secera i
2 kesice vanil secera.

Glazura:
100gr. cokolade,
malo mleka i
malo ulja.

Priprema:

Prvo pripremiti preliv.

Preliv:

Prokuvati secer i vodu pa ostaviti da se ohladi.

Fil:

Od 1/2l mleka odvojiti malo i u njemu razmutiti brasno. Ostatak mleka zakuvati, kad provri dodati razmuceno brasno i mesati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti sa secerom u prahu i vanil secerom pa dodati ohladjenom filu i sve lepo sjediniti.


Kora:

Penasto umutiti jaja sa secerom pa lagano dodavati brasno i kakao, sve lepo sjediniti i izliti u podmazan pleh. Peci na 200 stepeni dok kora ne pocne da se odvaja od zidova pleha. Pecenu i vrelu koru preliti sa hladnim prelivom.


Sacekati da se malo ohladi pa naneti fil. Odozgo premazati sa glazurom od cokolade.


Glazura:

Otopiti 100gr. cokolade sa malo mleka ili ulja.