уторак, 5. новембар 2013.

SITNI KOLACI

BELA LIMUN BAJADERA
link

Sastojci:

I deo:
250 gr. prah secera,
400gr. mlevenog keksa,
125gr. margarina,
sok od jednog limuna i
1dl. mleka.

II deo:
100gr. cokolade i
4 kasike ulja.

III deo:
400gr. secera,
1dl vode,
150gr. margarina i
250gr. mleka u prahu

Priprema:

I deo:
Margarin umutiti sa prah secerom, dodati keks, sok i mleko pa sve lepo sjediniti i od smese u plehu formirati koru.

II deo:
Cokoladu otopiti sa mlekom, preliti preko I dela i staviti u frizider da se stegne.

III deo:
Secer i vodu staviti na laganu vatru da vri 7 minuta, skloniti sa vatre i u vruce dodati margarin pa mutiti mikserom 5 minuta, zatim dodati mleko u prahu i sve mikserom sjediniti pa smesu preliti preko stegnute cokolade. Po zelji dekorisati seckanim zele bombonama ili cokoladnim mrvicama. Staviti u frizider da se stegne.

SARENE OBLANDE
link

Sastojci:

3dl. mleka,
300gr. secera,
300gr. mlevenog keksa,
300gr. mlevenih oraha,
250gr. margarina,
100gr. cokolade,
1 vanil secer i
1 pakovanje oblandi.

Priprema:

Prokuvati mleko sa secerom pa dodati margarin da se otopi, zatim dodati keks i orahe, sjediniti smesu pa je podeliti na dva dela. U jedan dodati cokoladu i mesati dok se ne otopi, a u drugi deo dodati vanil secer. Vrucim filom premazivati naizmenicno listove oblande ( svetli fil - tamni fil - svetli fil - tamni fil ).

STANGLE SA CAJNIM KOLUTICIMA
link

Sastojci:

2 case ( od 2 dl. ) secera,
1 casa vode,
25gr. margarina,
50gr. cokolade,
200gr. mlevenih oraha,
200gr. mlevenog keksa,
2 lista oblande,
500 gr. cajnih kolutica i
3 krem bananice.

Priprema:

Secer sa vodom staviti na sporet da se secer otopi, zatim dodati margarin i cokoladu da se istopi. Skloniti sa sporeta i dodati keks i orahe pa sve lepo sjediniti. Pola smese staviti na jedan list oblande, zatim poredjati cajne kolutice prethodno potopljene u mleku, supljine kolutica popuniti parcencetom bananice. Preko kolutica naneti preostalu smesu i preklopiti drugim listom oblande.

PRALINE SA MAKOM
link

Sastojci:

200gr. mlevenog maka,
1dl. vode,
2 kasike meda,
1 vanil secer,
3 kasike secera,
70 gr. mlevenog keksa i
200gr. cokolade za kuvanje.

Priprema:

Sjediniti mak sa vodom, medom i vanil secerom pa zagrevati na jacoj vatri uz mesanje do kljucanja, zatim smanjiti vatru i kuvati uz stalno mesanje 7-8 minuta. Na laganoj vatri otopiti secer, skloniti sa vatre pa dodati mak i dobro izmesati, zatim dodati keks i sve lepo sjediniti. Odmah od smese oblikovati kuglice, staviti u frizider da se malo stegnu. Cokoladu otopiti na pari pa svaku kuglicu preliti sa kasicicom otopljene cokolade ( ja nisam prelivala sa cokoladom, vec sam uvaljala u mleveni keks ).

FERRERO
link

Sastojci:

400gr. lesnik napolitanki,
300gr. pecenih seckanih lesnika,
400gr. nutele,
100gr. mlecne cokolade i
200gr. crne cokolade.

Priprema:

Napolitanke izdrobiti u vangli, dodati lesnike i nutelu pa sve dobro sjediniti. Smesu staviti u frizider da se stegne, zatim oblikovati kuglice, kuglice redjati na tacnu oblozenu papirom za pecenje pa vratiti u frizider na 30 minuta. Zajedno otopiti mlecnu i crnu cokoladu, kuglice cele umakati u otopljenu cokoladu, vratiti ih na tacnu oblozenu papirom za pecenje i staviti u frizider da se lepo stegnu.

Нема коментара:

Постави коментар