Sastojci:
Kora:
6 jaja,
2 dl. jogurta,
1 kašika ulja,
1 kašičica soli,
6 kašika brašna,
1 kesica praška za pecivo i
2 kašike ajvara.
Fil:
1 čaša kisele pavlake,
2 kašike sitnog sira,
1 kašika majoneza,
1 kisela paprika,
150 gr. šunkarice,
2 obarena jaja.
Priprema:
Kora:
Odvojiti belanca od žumanaca. Žumancima dodati jogurt, ulje i so pa umutiti mikserom, zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve sjediniti mikserom.
Belanca umutit u čvrst sneg pa dodati u predhodnu smesu i sve lagano sjediniti varjačom, na kraju lagano varjačom umešati i ajvar.
Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečenu koru izručiti na mokru krpu, skinuti papir za pečenje pa pomoću krpe uviti u rolat i tako ostaviti da se ohladi.
Fil:
Pavlaku, sir i majonez sjediniti, dodati iseckanu papriku, iseckanu šunkaricu i iseckana jaja pa sve izmešati kašikom da se sastojci povežu.
Ohlađenu koru premazati pripremljenim filom pa sve lagano uviti u rolat i ostaviti na hladnom mestu da se stegne.
Нема коментара:
Постави коментар