недеља, 6. март 2016.

DVOBOJNI KAKAO ROLAT



Sastojci:

Kora:

5 jaja,
5 kašika šećera,
4 kašike brašna i
1 kašika kakaoa.

Fil:

200 ml. mleka,
3 kašike šećera,
1 kesica vanil šećera,
2 kašike brašna,
1 jaje,
250 gr. margarina i
1 kašika kakaoa.

Priprema:

Kora:

Odvojiti žumanca od belanaca pa žumanca umutiti sa šećerom, zatim im dodati brašno i sve lagano sjediniti varjačom. Belanca umutiti u cvrst sneg pa ih dodati u predhodnu smesu i lagano mešati varjačom da se sastojci povežu. Na kraju u smesu dodati kakao i sve sjediniti varjačom. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180 stepeni 10-15 minuta. Pečenu koru uviti u mokru krpu. Ostaviti tako da se ohladi.




Fil:

Odvojiti malo mleka i sa njim umutiti jaje i brašno, ostatak mleka staviti sa šećerom i vanil šećerom da provri. U provrelo dodati umućenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohladjenim filom. Fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati kakao.


Filovanje:

Odviti ohladjenu koru, premazati je sa svetlim filom pa preko svetlog fila naneti tamni fil i uviti sve u rolat.


Нема коментара:

Постави коментар