петак, 18. март 2016.

ČOKOLADNA TORTA SA SECKANIM ORASIMA






Sastojci:

Kore ( x3 ):

5 belanaca,
15 kašika šećera,
3 kašike prezli,
1 kašika brašna i
100 gr. seckanih oraha.

Fil 1:

15 žumanaca,
250 gr. šećera i
250 gr. čokolade za kuvanje.

Fil 2:

1 l. mleka,
12 kašika šećera,
12 kašika brašna,
250 gr. margarina i
100 gr. prah šećera.

Priprema:

Kora:

Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati prezle, brašno i seckane orahe pa sve lagano sjediniti varjačom. Smesu uliti u obložen pleh i peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni. Na isti način pripremiti još dve kore.





Fil 1:

Žumanca umutiti sa šećerom i skuvati na pari, dodati izlomljenu čokolad i mešati da se čokolada otopi i smesa sjedini. Ostaviti da se ohladi.



Fil 2:

Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti brašno da nema grudvica, ostatak mleka staviti sa šećerom da provri pa u provrelo dodati razmućenu smesu i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi.



Fil 1 i Fil 2 sjediniti mikserom.



Margarin umutiti penasto sa prah šećerom, dodati ga u sjedinjen fil i sve dobro umutiti.



Pripremljenim filom filovati kore i tortu sa strana.