уторак, 29. децембар 2015.

LEŠNIK MEDENJACI




Sastojci:

250 gr. brašna,
85 gr. mlevenih lešnika,
3 kašičice začina za medenjake,
1 kašičica cimeta,
1 kašičica praška za pecivo,
1/2 kašičice sode bikarbone,
200 ml. meda i
85 gr. margarina.

Glazura:

125 gr. prah šećera,
3 kašike vruće vode.

Priprema:

Sjediniti suve sastojke. Med i margarin otopiti na laganoj vatri pa dodati suvim sastojcima, sve dobro umutiti mikserom da se smesa sjedini.


Od dobijene smese oblikovati kuglice željene veličine pa ih ređati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-ak minuta. Pečene medenjake ostaviti da se ohlade.




Glazura:

Prah šećer preliti sa vodom pa sve dobro kašikom umutiti da se smesa sjedini. Četkicom nanositi glazuru na ohlađene medenjake.