субота, 14. новембар 2015.

DOMACA BONZITA



Sastojci:

200 gr. Fun & Fit muslija sa komadicima cokolade ili neki drugi musli po vasoj zelji,
50 gr. kornfleksa,
120 ml. meda,
60 gr. margarina,
40 gr. fruktoze,
prstohvat soli.

Po zelji dodati suvo voce, seckane orahe, lesnike, pistace ili bademe.

Priprema:

Musli pomesati sa kornfleksom ( ako dodajete orahe, lesnike, pistace ili bademe iseckati ih pa ih dodati musliju i korfleksu ).

Margarin, med, fruktozu i so otopiti na laganoj vatri pa dodati u smesu sa muslijem i kornfleksom, zatim dodati suvo voce pa sve dobro izmesati.


Smesu dobro utisnuti u kalup oblozen papirom za pecenje, prekrilti najlonskom folijom i ostaviti preko noci u frizideru da odstoji. Sutradan bonzitu izvaditi na dasku za secenje i iseci je na parcice zeljene velicine.
Isecenu bonzitu uviti u najlonsku foliju i drzati u frizideru.