недеља, 15. јун 2014.

KREMASTI VOCNI KOLAC


Sastojci:

Kora:

10 belanaca,
10 kasika secera,
10 kasika brasna i
1/2 kasicice praska za pecivo.

Preliv za koru:

1,5 dl. vruceg mleka.

Fil 1:

1 l. soka od visanja ( ako nemate dovoljno soka dodati vodu),
200gr. secera,
200gr. griza i
500gr. visanja.

Fil 2:

1 l. mleka
10 zumanaca,
10 kasika secera,
3 kesice vanil secera,
40 gr. pudinga od vanile,
8 kasika brasna i
1/2 margarina.

Dekoracija:

Cokoladna glazura ili slag.

Priprema:

Kora:

Belanca umutiti u cvrst sneg uz dodavanje secera.


Zatim dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo i lagano varjacom promesati da se sve sjedini. Smesu izliti u podmazan i brasnom posut pleh.


Peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.


Pecenu koru preliti vrucim mlekom.


Fil 1:

U sok dodati secer i griz pa kuvati uz neprestano mesnaje, kada pocne da se zgusnjava dodati visnje i kuvati jos 5 minuta.


Fil odmah naneti na koru.


Fil 2:

Zumanca umutiti sa secerom i vanil secerom, zatim dodati puding, brasno i malo odvojenog mleka od 1 l pa sve dobro umutiti.


Ostatak mleka staviti da provri, kad provri u njega dodati umucenu smesu i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne. Fil ostaviti da se ohladi.


Margarin umutiti mikserom, zatim ga dodati u ohladjen fil i sve dobro sjediniti mikserom


Fil 2 naneti na Fil 1.



Odozgo na kolac naneti umucen slag ili cokoladnu glazuru.
Ja sam otopila 100gr cokolade i poprskala otopljenom cokoladom kolac.


Zatim sam kasicicom prosarala kolac.