уторак, 17. јун 2014.

KREMASTI KOLAC




Sastojci:

Kora:

4 jaja,
12 kasika secera,
1 kesica vanil secera,
12 kasika brasna,
2 kasike kakaa,
1 kesica praska za pecivo i
12 kasika ulja.

Preliv za koru:

Mleko ili sok po zelji.

Fil:

1/2l mleka,
2 kesice pudinga od vanile,
6-8 kasika secera,
1 kesica vanil secera,
250gr. margarina,
6 cokoladnih bananica i
10-12 komada petit keksa.

Glazura:

100gr. cokolade za kuvanje.

Priprema:

Kora:

Jaja umutiti penasto sa secerom i vanil secerom, zatim dodati brasno pomesano sa kakaom i praskom za pecivo pa lagano promesati varjacom, zatim dodati ulje i lagano promesati varjacom da se lepo sjedini.
Smesu izliti u podmazan i brasnom posut pleh. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.


Pecenu koru ostaviti da se ohladi.


Zatim ohladjenu koru preseci uzduz.


Fil:

Od 1/2l mleka odvojiti malo i u njemu razmutiti prasak za puding, ostatak mleka staviti sa secerom i vanil secerom da provri, zatim u provrelo mleko dodati razmucenu smesu i kuvati uz neprestano mesanje dok se ne zgusne. Puding ostaviti da se ohladi


Margarin umutiti penasto.


Ohladjen puding malo umutiti mikserom pa mu lagano dodavati umucen margarin i sve lepo sjediniti mikserom.



Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati iseckane cokoladne bananice.



Filovanje:

Koru poprskati sa mlekom ili sokom pa naneti fil bez bananica.


Zatim poredjati keks predhodno umocen u mleko ili sok.


Na keks naneti fil sa bananicama pa staviti drug koru i nju poprskati mlekom ili sokom.


Glazura:

Cokoladu otopiti sa malo ulja i naneti na kolac.


Нема коментара:

Постави коментар