субота, 19. април 2014.

JAFFA TORTA


Sastojci:

Kora ( sastojci za jednu koru, prave se dve ):
4 jaja,
4 kasike secera,
3 kasike brasna i
3 kasike mlevenih oraha.

Fil:

1/2l mleka,
2 kesice pudinga od vanile,
1 omeksali margarin,
500gr. prah secera
200gr. cokolade i
300-350gr. jaffa keksa.

Priprema:

Kora:

Jaja umutiti sa secerom. Zatim dodavati kasiku po kasiku brasna i lagano umesati varjacom. Na kraju umesati i mlevene orahe. Dobijenu smesu izlitu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Na isti nacin pripremiti i drugu koru.


Fil:

Puding skuvati u mleku bez secera i ostaviti da se ohladi. Margarin dobro umutiti sa prah secerom pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom.

Odvojiti malo fila i u taj manji deo dodati 200 gr otopljene cokolade i ostaviti sa strane pa njime premazati na kraju celu tortu.

Filovanje torte:

Kora-Beli fil - Poredjati jaffu prethodno umocenu u mleko - Beli fil - Kora - Na kraju celu tortu premazati sa crnim filom i ukrasiti po zelji.