недеља, 27. април 2014.

COKOLADNE KOCKE


Sastojci:

Biskvit:
250gr. secera,
300gr. brasna,
2 kasike sode bikarbone,
3 kasike kakaa i
3 case ( casa od 2dl ) jogurta.

Cokoladni preliv:
120gr. secera,
120gr. mleka,
150gr. margarina i
150gr. cokolade.

Priprema:

Biskvit:

Mikserom sjediniti sastojke za biskvit.


Izliti u podmazan pleh i peci u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni. Peceni biskvit ostaviti da se ohladi pa ga izbockati nozem.



Cokoladni preliv:

U serpi otopiti secer sa mlekom, zatim dodati isecen margarin i izlomljenu cokoladu i mesati na laganoj vatri dok se sve ne otopi ne sjedini. 


Vrucim prelivom preliti ohladjen biskvit. 



Kolac posuti mlevenim orasima ili ukrasiti po zelji i ostaviti da se dobro ohladi.